Szösszenetek

2017.03.31 12:46

Nézegetem más nyúl... hm... tenyésztők honlapját....
Nem szokásom másokat kritizálni, de néha akkora, már bocsánat, hülyeségeket lehet olvasni... és mind ezt olyan tudományosan leírva, hogy aki nem ért hozzá még be is dől nekik.

 

Egyik ilyen, amit már több oldalon is olvadtam:

-      "Nyuszikáinknak TÖRZSKÖNYVJÜK van."

A kutyáknak törzskönyvük van, a nyusziknak SZÁRMAZÁSI LAPJUK.

 

-      Vagy látom, hogy fajtának "MINI" nyuszi van megjelölve, de a származásából tudom, hogy abban a tenyészetben minik nincsenek, csak TÖRPÉK!

(Itt a kosorrú nyuszikról van szó. Más nem is lehet, mert csak azokban van mini ill. törpe megnevezés.)

Itt még megjegyezném, hogy Magyarországon Hivatalos származási lapja csak törpe kosorrúnak lehet. A mini kosorrú nyúl, amik nekem is vannak, nem elismert fajta, ezért csak házilag kiállított származási lapjuk lehet.

 

-       A „tenyészet” áll pár nyusziból és azt mondja, hogy ő nem szaporít…. Törekszik egészséges nyuszikra…., Tudatosan, nagy gondosan tervezi a nyuszi szap…. akarom mondani tenyésztést.

Csak gondoljunk bele, mekkora fejtörést igényel, hogy ha van 1-2 bakom a 2-3 nőstényhez, micsoda „komoly” dolog lehet eldönteni, hogy melyik bakkal rakjam össze….

 Na és, ha folyamatosan ezekből a pár nyusziból, hagy meg magának tenyésztésre, akkor „biztos” nem is rokonok… biztos nem is alakul ki beltenyésztés, tuti egészséges kis nyuszik kerülnek a gazdikhoz….

 

Folyt köv. (Attól tartok…) :-(